Hvad er kiropraktik?
Kiropraktik på hund

Hvad  er kiropraktik?


Kiropraktik en  behandlingsform, der i sin moderne form er opstået i 1805 men  manipulationsbehandling kendes  tilbage fra de gamle egyptere.  De første egentlige kiropraktorer behandlede såvel dyr som mennesker, men på et tidspunkt gik dyrene lidt i glemmebogen.  Behandling af dyr  blev taget op igen for ca 50 år siden, primært i USA, men er siden kommet til Europa.
Behandlingen  genskaber bevægelighed mellem  i led, primært i hvirvelsøjlen.Når  disse led  har nedsat bevægelighed, påvirker det  dyrets mulighed for at udføre ellers normale bevægelser i  såvel hverdagen som ved træning/arbejde .

Samtidig  sker der nogle  forandringer i nervesystemet som betyder, at hele kroppen påvirkes. Koordination,  muskelopbygning og  stabilisering af led  er bare nogle af de områder, som påvirkes negativt.


Behandlingen er uden brug af  medicin og uden bivirkninger. Den består at en meget præcis, kort og hurtig trykpåvirkning af leddende. Herved løsnes de og nervesystemet stimuleres til at genoptage fuld funktion.


Behandlingen hjælper dyret til at få muligheden for fri bevægelse uden smerter tilbage, samt genskaber nervesystemets  muligheder for fin koordination af såvel bevægeapparatet som indre organsystemer.